Transmissie spoelen Menu sluiten

Transmissie spoelen

Transmissie spoelen bij CarXpert P. de Jong Auto's

Transmissie spoelen

Herkent u onderstaande klachten bij het gebruik van uw automatische versnellingsbak?

• Slippen of slecht schakelen
• Bonkend geluid
• Schommelend toerental
• Verhoogd brandstofverbruik
• Disfunctionerende kick-down
• Dienstweigerende automaatbak

De genoemde mankementen  kunnen zeer hinderlijk voor u zijn. Uiteindelijk kunnen ze leiden tot een defecte automatische versnellingsbak. Dat komt zelfs voor bij vrij nieuwe auto’s met een lage kilometerstand. Wij helpen u graag bij het voorkomen van een defect aan de automatische versnellingsbak.

Transmissie spoelen
Veel auto’s hebben een automatische transmissie wat een prettig en relaxt hulpmiddel is om de auto voort te bewegen. De automatisch transmissie werkt op oliedruk en de auto wordt dan ook in de versnellingsbak geheel op oliedruk aangedreven. Autofabrikanten helpen daarbij door steeds meer geavanceerde techniek toe te passen in de automaatbak, zodat rustig en zonder schokken geschakeld kan worden.

Had je vroeger een drie traps automaat, nu is een zes of zeven of acht traps automaat al vrij normaal. Deze automatische schakelingen vragen om een specifieke olie. Bij het reguliere onderhoud van de auto wordt de motorolie en het oliefilter vervangen, echter de olie in de versnellingsbak en het transmissie filter blijft zitten. De fabrikanten staan tegenwoordig hele lange intervallen toe maar in de praktijk blijkt anders; Vervuilde olie, sludge en uitgewerkte additieven zorgen voor het dichtslibben van stuurunits en kanalen.

Ook de smerende werking wordt steeds minder. Na verloop van tijd wordt het rijden met zo’n vervuilde automaat minder prettig en zorgt een stoterig karakter voor steeds meer ergernis. Daar komt nog bovenop dat bij steeds meer auto’s de software-afstelling gaat reageren op een slecht schakelende versnellingsbak. Al met al reden genoeg om regelmatig de versnellingsbak een goede beurt te geven door de bak te spoelen, het filter te vervangen en de olie te verversen.

Interval
In een automatische transmissie ontwikkelen zich altijd veel slijpsel en vuil door de vele onderdelen die erin zitten. Dit slijpsel/ vuil gaat in deels in het filter zitten maar hoopt zich ook op andere plaatsen in de transmissie. Ook krijgt de olie als u veel in de heuvels of veel met een aanhanger rijdt een branderige geur. De interval voor een grote beurt van uw transmissie is ongeveer 80.000 km bij normale omstandigheden. Rijdt u veel met aanhangers of veel met veel gewicht dan is de interval 50.000 km. Bij DGS`s en sommige andere automaten is de interval korter en werkt het systeem met 2 verschillende vloeistoffen die beide ververst moeten worden.

Werkwijze
Als u uw auto brengt voor een spoelbeurt dan maken wij eerst een samen met u een diagnose om vast te stellen of er ook storingen in de transmissie zitten. Mochten er storingen in zitten dan overleggen wij deze. Aansluitend gaan wij uw auto op de brug zetten en sluiten wij de spoelmachine aan op de transmissie. Nadat we de machine het met juiste voertuig uit de database het ingevoerd gaan we de juiste nieuwe olie inbrengen in de spoelmachine.

Vervolgens wordt de auto gestart en wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en kan het carter en het oliefilter gedemonteerd worden. Daaropvolgend wordt het carter goed schoongemaakt en het nieuwe filter met carter weer gemonteerd. Na deze handeling kan de transmissie gespoeld worden en wordt vervolgens de nieuwe olie ingebracht met de machine. Als de olie weer op peil is en alles weer op zijn plek zit zetten we met de laptop de aanpassingswaarden van uw transmissie weer op nul zodat de transmissie met de nieuwe olie weer als nieuw kan gaan schakelen.

Oliesoorten
Aan de hand het kenteken van de auto of de transmissiecode gaan wij uitzoeken wat voor olie er in moet. Meestal kan er Castrol olie in, wat origineel ook vaak gebruikt wordt. Ook kunnen wij bij de dealers originele olie krijgen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over of uzelf aanmelden voor transmissie spoelen?
Neem contact met ons op via de site of bel naar 0643997171.