Aircoservice Menu sluiten

Aircoservice

via CarXpert P. de Jong Auto's

Houd uw airco in topconditie

Zodra de temperaturen omhoog of omlaag gaan, verwacht u de juiste werking van uw airco. De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Sterker nog: uitstel van airco-onderhoud is één van de voornaamste oorzaken van problemen met de airco.

Wist u dat de airconditioning van uw auto minstens één per jaar moet worden gecontroleerd en gereinigd? Zo houdt u uw airco in topconditie en voorkomt u extra hoge reparatiekosten.

Uw airco verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Hierdoor ontstaat sneller slijtage in het aircosysteem. Daarnaast veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een hoger brandstofverbruik. Genoeg redenen om uw airco regelmatig te laten controleren. Deze service kan CarXpert P. de Jong Auto’s voor u verzorgen.

De aircocontrole
Tijdens de aircocontrole worden de compressor, leidingen en filters gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of uw airco nog naar behoren werkt.

De aircocontrole houdt o.a. in:

  • Meten uitstroomtemperatuur koude lucht
  • Meten druk in aircosysteem
  • Controle op eventuele lekkage
  • Controle van interieur- en pollenfilters

De airco en het interieurfilter bepalen samen de kwaliteit van de lucht die u inademt. Laat daarom ook regelmatig het interieurfilter controleren.

Als u, uw partner of kinderen last van hooikoorts hebben, dan is een goed werkend interieurfilter extra van belang. Het filter filtert onder meer de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie. Er zijn zelfs speciale filters die een extra anti-allergene werking bieden. Wilt u meer weten? Vraag het ons.

U kunt altijd bij ons terecht
Voor aircoservice, zoals controle, afvullen en reparatie, kunt u altijd bij ons terecht. Daarbij maakt het niet uit welk merk of type auto u rijdt. Wij beschikken over een uitgebreid controle- en onderhoudsprogramma voor aircosystemen, zodat onze airco-specialisten effectief de conditie van uw airco doormeten en u van de juiste service voorzien. Onze nieuwe aircomachine is geschikt voor R1234YF koudemiddel, hét nieuwe koudemiddel voor de airconditioning van nieuwe auto’s.

Maak nu een afspraak voor een aircocontrole.
Wacht niet tot de airco niet goed meer werkt. Ga nu voor een controle langs CarXpert P. de Jong Auto’s in Wijnjewoude en geniet het hele jaar van het comfort van een airco.